31.7.19

Νεκρός ο γιος του Οσάμα Μπιν Λάντεν...


Πληροφορίες από τις ΗΠΑ θέλουν τον γιο και κληρονόμο του Οσάμα μπιν Λάντεν, Χαμζά, νεκρό. Όπως αναφέρει το...

NBC, Αμερικανοί αξιωματικοί δεν δίνουν περαιτέρω λεπτομέρειες για το πώς ο Χαμζά μπιν Λάντεν πέθανε ή αν έχουν παίξει οι ΗΠΑ κάποιον ρόλο στον θάνατό του.

Ακόμη παραμένει ασαφές αν η Ουάσινγκτον έχει επιβεβαιώσει την είδηση.

Αναλυτικά το αμερικανικό δίκτυο αναφέρει ότι οι ΗΠΑ έχουν λάβει πληροφορίες ότι ο γιος και διάδοχος του διαβόητου ιδρυτή της Αλ Κάιντα, Οσάμα μπιν Λάντεν, είναι νεκρός.

Τουλάχιστον αυτό ισχυρίζονται τρεις Αμερικανοί αξιωματούχοι.

Ο Χάμζα Μπιν Λάντεν έκανε την τελευταία του δημόσια δήλωση το 2018, απειλώντας τη Σαουδική Αραβία με επίθεση. Η αμερικανική κυβέρνηση είχε επικηρύξει έναντι του ποσού του 1 εκατ. δολαρίων τον γιο του Οσάμα μπιν Λάντεν, ο οποίος, σύμφωνα με τις υπηρεσίες αντικατασκοπείας των ΗΠΑ, είχε αναδειχθεί ηγέτης της Αλ Κάιντα.

Πληροφορίες του Στέιτ Ντιπάρτμεντ θέλουν τον Χάμζα να είχε παντρευτεί την κόρη του Μοχάμεντ Άτα, επικεφαλής του «πυρήνα του Αμβούργου» και χειριστή ενός από τα αεροσκάφη που συνετρίβησαν στους Δίδυμους Πύργους της Νέας Υόρκης στις 11 Σεπτεμβρίου 2001.

Ο Χαμζά μπιν Λάντεν (γνωστός και ως «Αμπού Μοάζ») γεννήθηκε το 1989 στη Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας και αργότερα μετακόμισε με τον πατέρα και τη μητέρα του στο Σουδάν. Η μητέρα του, Καΐρια Σαμπάρ, που ήταν η τρίτη σύζυγος του Οσάμα Μπιν Λάντεν, είχε διδακτορικό στην παιδοψυχολογία και ήταν πρώην ακαδημαϊκή λέκτορας στο Πανεπιστήμιο του Βασιλιά Αμπντουλαζίζ στη Τζέντα. Ο Χαμζά ήταν το μόνο της παιδί με τον Οσάμα και εξαιτίας της έμαθε να μιλά πολλές γλώσσες.

Μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, ο Χαμζά και η μητέρα του πήγαν στο Ιράν, αφού, όπως αναφέρεται στην ανάλυση του ινστιτούτου, «είχαν προηγηθεί διαπραγματεύσεις με το Ιράν για το συγκεκριμένο θέμα». Εκεί η ιδεολογία του νεαρού μπιν Λάντεν διαμορφώθηκε από μέλη των Ταλιμπάν που ήταν επιφορτισμένα με την ασφάλειά του...

newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: