29.9.19

Πλημμύρισε δρομείς το κέντρο της Αθήνας...


ΦΩΤΟ
ΒΙΝΤΕΟ...

Πλήθος δρομέων, κάθε ηλικίας, πλημμύρισε σήμερα το πρωί το κέντρο της Αθήνας, στέλνοντας μήνυμα ενάντια στον καρκίνο του μαστού.

Φέτος για πρώτη χρονιά ο...
33ος Γύρος της Αθήνας έγινε σύμμαχος στον αγώνα ενάντια στον καρκίνο του μαστού και ένωσε τις δυνάμεις του με το Greece Race for the Cure σε μία διαδρομή 10χλμ με chip χρονομέτρησης. Εκτιμάται πως περισσότεροι από 36.000 άτομα συμμετείχαν στον αγώνα δρόμου.

Το Greece Race for the Cure, είναι αγώνας δρόμου 5χλμ και περίπατος 2χλμ, που πραγματοποιείται σε ετήσια βάση την τελευταία Κυριακή του Σεπτεμβρίου στην Αθήνα από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού "Άλμα Ζωής", σε συνδιοργάνωση με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) και με την έγκριση της αμερικανικής Οργάνωσης Susan G. Komen.

Στον περίπατο 2 χλμ. συμμετείχε και ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος καθώς και εργαζόμενοι του υπουργείου. «Μαζί με πάρα πολλούς εργαζόμενους του υπουργείου Εσωτερικών, γυναίκες και άντρες, βρισκόμαστε εδώ γιατί θέλουμε να δείξουμε την αγάπη, την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη μας, σε όλες τις γυναίκες που δίνουν τη μάχη ενάντια στον καρκίνο και θα τον νικήσουν. Η συνταγή είναι αυτή: πρόληψη, αγάπη και αλληλεγγύη για να τα καταφέρουνε», σημείωσε ο κ. Θεοδωρικάκος σε δηλώσεις του πριν από τον περίπατο.

Ο υπουργός Εσωτερικών έκανε λόγο για «πολύ αισιόδοξη νότα ελπίδας» το γεγονός ότι «δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι είναι εδώ από το πρωί γιατί με τον εθελοντισμό πολλοί άνθρωποι βρίσκουν ένα ουσιαστικό νόημα στις γκρίζες μέρες που έχουμε περάσει στην χώρα μας».

O δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης καλωσορίζοντας τους συμμετέχοντες στον 33ο Γύρο της Αθήνας έκανε λόγο για «γιορτή για την υγεία, την ενημέρωση, μα πάνω απ' όλα, την πρόληψη, μια γιορτή για κάθε γυναίκα που κατάφερε να νικήσει τον καρκίνο του μαστού. Αλλά και ένα μήνυμα για να μη χαθεί ποτέ πια καμία γυναίκα από καρκίνο του μαστού. Είμαστε εδώ για να φωνάξουμε για την πρόληψη. Για όσα πρέπει να κάνουμε πριν, για να μη φτάσουμε στο μετά».

Όταν ολοκληρώθηκε ο αγώνας οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας δόθηκαν ξανά στην κυκλοφορία...





Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: