30.9.14

Η κλειστή Μεσογείων από τσιγγάνους προκαλεί πρωινή… αγανάκτηση στο ΒΗΜΑ FM...


Η λέξη σπίτια δεν χρησιμοποιήθηκε ούτε μία φορά για να περιγράψει τους ανθρώπους των οποίων στην ουσία απειλείται το δικαίωμα στην κατοικία. 
Ολη η πρωινή ζώνη του BHMA FM ασχολείται από το πρωί με...
τους ρομά που διαμαρτύρονται γιατί πρόκειται οι μπουλντόζες να γκεμίσουν  τους «καταυλισμούς» στο Χαλάνδρι. Η λέξη σπίτια δεν χρησιμοποιήθηκε ούτε μία φορά για να περιγράψει τους ανθρώπους των οποίων στην ουσία απειλείται το δικαίωμα στην κατοικία. Μάλιστα έφτασαν στο σημείο να αναρωτηθούν γιατί τα ΜΑΤ πηγαίνουν μόνο στους αδιόριστους εκπαιδευτικούς (!) και τώρα που τριάντα άνθρωποι κλείνουν την Μεσογείων δεν επεμβαίνουν για να ανοίξουν το δρόμο.
Στην πρωινή εκπομπή αναρωτήθηκαν αν αρέσει σε αυτούς  που υπερασπίζονται τα δικαιώματα των ρομά να ζούνε δίπλα στα βορθολύμματα. Σε κανένα σημείο δεν είπαν ότι για η μεταστέγαση που αποφασίστηκε σε υψόμετρο 700μ. στο όρος Πατέρα έγινε με το έτσι θέλω, ότι ακόμα κι εκεί τα κτίσματα είναι χωρίς υποδομές και ημιτελή. Σε κανένα σημείο δεν τονίστηκε ότι μιλάμε για έλληνες πολίτες των οποίων τα παιδιά πάνε στον Ελληνικό στρατό χωρίς δεύτερη κουβέντα. Με μεγάλη ένταση ζητούσαν οι δημοσιογράφοι να πληροφορηθούν ποιος τους συμπαραστέκεται. Όταν κάποιος ακροατής τόλμησε να αναφέρει ότι στοχοποιείται ο αριστερός νέος δήμαρχος του Χαλανδρίου αμέσως απάντησαν ότι πρόκειται για δικαστική απόφαση που δεν επιδέχεται αλλαγή. Οι ίδιοι αυτοί άνθρωποι αύριο το πρωί θα διαμαρτύρονται, και σωστά- για το σπίτι ενός συμπολίτη που θα του το κατάσχει η εφορία ή για τον ΕΝΦΙΑ που θα πληρώσουν.
Οι ρομά όμως μένουν σε «καταυλισμό» οπότε μπορούν άνετα να εκδιώκονται. Λες και δεν είναι σαράντα χρόνια κάτοικοι Χαλανδρίου λες και δεν υπερασπίζονται το σπίτι τους άσχετα με το πώς το ονομάζει ο κάθε δημοσιογράφος. Οσο για την αυστηρή «δημοσιογραφική» παρατήρηση για την απουσία ΜΑΤ με αποτέλεσμα να κλείνει ο δρόμος από λίγους τσιγγάνους, μένει να αιωρείται στο ραδιόφωνο θυμίζοντας και αυτό το πρωινό της Τρίτης ότι:  Δεν υπάρχει ρατσισμός στην Ελλάδα!

Α.Ψ.  

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: