30.9.14

Tελεσίγραφο από τους διαδηλωτές στην ηγεσία του Χονγκ Κονγκ...


Ανυποχώρητοι στους δρόμους του Χονγκ Κονγκ, παραμένουν οι διαδηλωτές του Occupy Central που ζητούν την εκλογική αυτονομία της περιφέρειες. Προχώρησαν μάλιστα ένα βήμα παραπάνω δίνοντας ...
τελεσίγραφο στην ηγεσία μέχρι την Τετάρτη για να ικανοποιήσει τα αιτήματά τους.
Συγκεκριμένα σε σύντομη ανακοίνωσή του, το κίνημα Occupy Central έθεσε διορία μέχρι την 1η Οκτωβρίου στον κυβερνήτη της πόλης να θέσει σε κίνηση διαδικασίες για ενίσχυση της δημοκρατίας και να παραιτηθεί. Στην ανακοίνωση το κίνημα αναφέρει ότι θα ανακοινώσει «νέο σχέδιο κινητοποιήσεων πολιτικής ανυπακοής» την ίδια ημέρα.

Ο κυβερνήτης της πόλης Λιουνγκ Τσουνγκ – Γινγκ από την πλευρά του κάλεσε τους διαδηλωτές να «σταματήσουν αμέσως» τις κινητοποιήσεις. «Οι ιδρυτές του Occupy Central είχαν πει επανειλημμένα πως εάν το κίνημα τεθεί εκτός ελέγχου, θα το καλούσαν να σταματήσει» είπε, καλώντας τους «να τηρήσουν αυτήν τους την δέσμευση και να σταματήσουν αμέσως αυτήν την εκστρατεία».

Οι διαμαρτυρίες, που είχαν ξεκινήσει σποραδικά το καλοκαίρι αλλά έχουν φτάσει στο ζενίθ τους την τελευταία εβδομάδα, γίνονται με καθιστικές διαμαρτυρίες σε κεντρικούς δρόμους ή κυβερνητικά κτίρια.

Το Χονγκ Κονγκ ανήκει, μετά την παράδοσή του από τη Βρετανία το 1997, στην κινεζική επικράτεια. Το καλοκαίρι, η κινεζική ηγεσία ανακοίνωσε πώς θα γίνεται η ανάδειξη του ηγέτη της περιφέρειας του Χονγκ Κονγκ στην κάλπη, από το 2017 κι έπειτα. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις οι υποψηφιότητες πρέπει να έχουν την έγκριση του Πεκίνου.
tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: